חינם לקהל הרחב!

22-25 בנובמבר

ארבע בכורות! בהן: "סינדי לאופר- תנו לקנרית לשיר" על חלוצת הפופ הססגונית, "קרא לי רקדן"  סיפורו של מניש צ'והן, צעיר הודי, בדרכו להיות רקדן כנגד כל הסיכויים, "המשימה" על צעיר אמריקאי היוצא לשליחות מיסיונרית מסוכנת באי מרוחק שרק אנשים ספורים הגיעו אליו, ומעטים עוד יותר שבו ממנו

עוד בפסטיבל: מחווה מיוחדת לסרטי סטודנטים ממכללת ספיר אשר בשדרות

סרטים של יוצרים מקומיים ממעלות-תרשיחא

סדנאות ופאנלים מרתקים

אנחנו בדוקאביב, כמוסד תרבותי הפועל מתוך מחויבות גדולה לקהל הישראלי, בוחרים להמשיך לפעול ולתת במה ליוצרות ויוצרים דוקומנטריים מקומיים. עכשיו, יותר מתמיד, כשכולנו ערים לחשיבותה של יצירה דוקומנטרית והערך שלה בתיעוד, שימור והבאת הסיפורים ברמה האישית, התרבותית וההיסטורית.

השנה מציין פסטיבל דוקאביב גליל-מעלות תרשיחא 15 שנים להיווסדו!
ליבנו עם חברינו מהצפון שבשל המצב נבצר מהם לקיים את הפסטיבל פיזית כמו בכל שנה. כמחווה לפסטיבל הגלילי נקיים תכנית אונליין מיוחדת כך שהקהל יוכל להיכנס ולצפות במבחר סרטים של יוצרים מהגליל, לצד כל הסרטים האחרים.

התוכנית המיוחדת תכלול ארבעה סרטים בבכורה, סרטים אהובים מהמהדורה האחרונה של הפסטיבל, מחווה למחלקה לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר בשדרות, בשיתוף פסטיבל קולנוע דרום, הזדמנות לצפות  בסרטים מרגשים של פרויקט כנפיים שנעשו לאורך השנים עם קהילת ותושבי מעלות תרשיחא והסביבה. כמו כן נקיים אירועי תעשייה ליוצרים והקרנה פיזית לילדי העוטף השוהים במרכז הארץ.

פסטיבל דוקאביב בוחר להשתמש בבמה זו לגנות את התעלמות עולם התרבות והאמנות הבינלאומי מהטבח שהתרחש נגד ישראלים ב – 7 באוקטובר ולמחות בתוקף על התנהלות אנשי פסטיבל הסרטים התיעודי באמסטרדם IDFA. 

הצפייה בסרטים היא ללא עלות – עם אפשרות לתרומה ברכישת כרטיס המהווה תמיכה בפעילות עמותת דוקאביב והיוצרים הישראליים (עמותת דוקאביב הינה עמותה ללא מטרת רווח).

 

הצפייה זמינה ל-24 שעות מרגע הרכישה. ב-25 בחודש הצפייה תהיה זמינה עד חצות של אותו היום.
מס' הצפיות מוגבל.


דוקאביב שותפים לקריאה לשחרור החטופים והחטופות. אנו לא שוכחים אותם לרגע ומחוייבים להשאירם בראש סדר העדיפויות עד להשבתם הביתה.

מה בתוכנית:

ארבעה סרטים בבכורה:

"סינדי לאופר – תנו לקנרית לשיר" על חלוצת הפופ הססגונית, סינדי לאופר; בכורה לסרט "המשימה" על צעיר אמריקאי היוצא לשליחות מיסיונרית מסוכנת באי מרוחק שרק אנשים ספורים הגיעו אליו, ומעטים עוד יותר שבו ממנו, סרט של נשיונל ג'יאוגרפיק; בכורה לסרט "ההזדמנות" שעוקב במשך עשור אחר קבוצת ילדים מעוטי יכולת שנפתחת בפניהם הדלת בדרכם למעלה אל בימת המחול היוקרתית בניו יורק; בכורה לסרט "קרא לי רקדן", סיפורו של מניש צ'והן, צעיר הודי, בדרכו להיות רקדן נגד כל הסיכויים. 

והזדמנות מיוחדת לצפות בסרט "השיבה מהפלנטה האחרת" שיוקרן בכאן 11 והשתתף ב-DOC LAB TLV 2022 של דוקאביב. הסרט מציג את סיפורו של ק. צטניק, הסופר המסתורי שטבע את המונח "פלנטה אחרת" ביחס לאושוויץ, וניסה כל חייו להבין את שאירע לו במלחמה. בשנת 1976, בגיל 67 הוא עושה ניסיון אחרון כשהוא מעז לחזור לזיכרונותיו הטראומתיים מהמחנה, הפעם תחת השפעת LSD.

בנוסף ניתן יהיה לצפות בהקרנת בכורה של שני פרקים מהסדרה "להציל את חיות הבית" של כאן 11, ספין אוף של סדרת הילדים המצליחה ועטורת הפרסים לכל המשפחה של כאן חינוכית – "להציל את חיות הבר" – הפעם כאמור – חיות בית!

 כמו כן יוקרנו סרטים נפלאים, ישראלים ובינלאומיים, שהוקרנו בפסטיבל דוקאביב האחרון שהתקיים בתל אביב. הזדמנות לראות את הסרטים הבאים: "ורמיר מקרוב" – ההכנות לתערוכת הענק של ורמיר בעיצומן, ומאחורי הקלעים מתחוללות סערות רגש עצומות;  "צבע הדיו", על ההיסטוריה המכשפת של הדיו, מבעד לעיני רב-אמן המייצר צבעים מחומרים מפתיעים ביותר; "אפולוניה", על צעירה כריזמטית שגדלה בלב הבוהמה הפריזאית, ומגלה את עצמה כאמנית וכאישה; "פיאנופורטה", על המתח, ההומור, האנושיות והמוזיקה הנפלאה בתחרות הפסנתר הבינלאומית ע"ש שופן; ולכל המשפחה – "כריסטוס, הילד האחרון" על הילד היחיד בין תושבי אי זעיר ביון, העומד בפני פרידה מרגשת אך מפחידה מהבית; ו"פטריק והלוויתנית",  סרט מרהיב על קשר נדיר בין צלם-חוקר ליונקי הענק הימיים. כמו כן, תהיה אפשרות לצפות בסרטים הישראליים הבאים: "יומן תצפית" של איתי מרום, זוכה פרס הצילום – מסע בעקבות יומניו של עמית גפן, נער שהיה צפר מושבע; "סוף עונת האהבה" של שי גל, על סיפור אהבה כושל ההופך למסע משפחתי אינטימי; "פוליקר, הילד שבי" של אתי אנטה ויניב אמודאי; ולאור הביקוש "ענבל פרלמוטר – אם זה נגמר" של שרון לוזון ואביגיל שפרבר, זוכה הפרס הגדול בדוקאביב. הקרנת הסרטים הישראליים באדיבות yes דוקו. 

במהלך הפסטיבל יוקרנו 11 סרטים נבחרים מתוך פרויקט כנפיים, של יוצרים מקומיים ממעלות-תרשיחא. הסרטים נוצרו במסגרת סדנת הקולנוע של דוקאביב גליל והמרכז לאמנויות ע"ש אפטר ברר, בתמיכת פרויקט הקולנוע הגלילי של קרן רבינוביץ' ובהנחיית היוצרים יעל קיפר ורונן זרצקי. 

בנוסף, תתקיים מחווה מיוחדת ומרגשת לסטודנטים ממכללת ספיר הנמצאת בנגב הצפוני, סמוך לשדרות שנפגעה קשות כשאיבדה אנשי צוות וסטודנטים רבים ב-7 באוקטובר. 

במסגרת מחווה זו יוצגו בפסטיבל שמונה סרטים משובחים זוכי פרסים כמחווה למחלקה לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר בשיתוף פסטיבל קולנוע דרום 

מעבר לסרטים לקהל הרחב יתקיימו גם שני אירועי תעשייה:

"תארוז לי בדקה" – סדנת טריילרים לגיוס מימון לסרטים תיעודיים עם איתמר אלקלעי, בשיתוף פרויקט הקולנוע הגלילי

"כשמתעדים טראומה" פאנל מקצועי העוסק במורכבות הרגשית ובפרקטיקה של תיעוד נפגעי/ות המלחמה. שיחה בהשתתפות יסמין קיני, יוצרת דוקומנטרית והפסיכולוגים יזהר שער ויעל שחר – על כללי אצבע מרכזיים בראיונות עם נפגעי טראומה,  השפעתו של מפגש כה מורכב על צוות התיעוד – ואילו כלים עומדים לרשותנו כדי להתמודד איתו. בשיתוף הפורום הדוקומנטרי בישראל וקרן יהושע רבינוביץ לאמנויות תל אביב.