פסטיבל דוקאביב מציג תוכנית סרטים תיעודיים עוצמתית המהדהדת את הרגעים הדרמטיים והטעונים ביותר של ההיסטוריה העולמית העכשווית.

דמוקרטיות קורסות תחת נטל הסמכותנות, מלחמות ממושכות כמו זו שבין רוסיה לאוקראינה משנות את פני הגאו-פוליטיקה, והעימות ההרסני בין ישראל לעזה מחדד את הקיטוב מבית ומחוץ. במקביל, מחאות אזרחיות פורצות ברחובות טהרן, הונג קונג, קאבול וערים נוספות, ומעוררות את ההתנגדות למערכות דיכוי, בקול אישי וקולקטיבי, שביר ונחוש. מתנגדי משטר חושפים את מחיר הקריאה לדמוקרטיה תחת עינו הפקוחה של הצנזור; נשים אמיצות זועקות את כאבן תחת שלטון טרור; מורים ואמניות, עיתונאיות ופוליטיקאים, משלמים מחיר אישי כבד על חתירתם לחשוף את האמת. הסרטים בתוכנית משקפים יחד תמונת מציאות רחבה, מפוכחת אך גם מלאת תקווה, דרך עיניהם של יוצרים ויוצרות: הם מתעדים מאבקים מול מנגנוני הכוח, על החירות והזכות לעצב עתיד אחר. החיבור המגוון, בין סיפורים אישיים, אזורים גיאוגרפיים והקשרים פוליטיים, יוצר פסיפס אנושי שמציג את המאבק לא כמאורע בודד, אלא ככוח גלובלי – סוער, בלתי ניתן לעצירה והכרחי.


2000 מטר עד אנדריבקה

פלוגה אוקראינית יוצאת למשימה אסטרטגית: חציית יער מבוצר כדי לשחרר כפר מידי הפולשים הרוסיים. במאי "20 ימים במריופול" מציג מסמך תיעודי אמיץ עוצר נשימה של הקרבות העזים והתחושה הגוברת של חוסר ודאות.

Know Hope

סימן ההיכר של אמן הרחוב הידוע Know Hope הוא הדמויות הנשענות על קביים ועטופות בתחבושות, אותן הוא מצייר. בעקבות מחלתו הוא נאלץ לשנות כיוון ולהתמקד ביצירת אמנות חברתית, פוליטית ובעיקר רגשית, וכזו שאי אפשר להישאר אדיש אליה.

אנטידוט

עיתונאי-חוקר וחושף שחיתויות מתמודדים עם ההשלכות המסוכנות של מאמציהם האמיצים לחשוף את האמת על חיסול יריביו הפוליטיים של ולדימיר פוטין, במותחן תיעודי אפקטיבי עם קצב מסחרר ודרייב מוסרי.

גוגוש - אש בוערת

המהפכה באיראן קטעה באחת את הקריירה המצליחה של זמרת פופ ואייקון תרבות, עד לקאמבק בלתי צפוי. סיפורה המרגש של גוגוש, שהפכה לקול של התנגדות ולסמל של תקווה.

דמוקרטיה אפלה

דוקו-פוליטי מסעיר ורלוונטי על שלוש נשים אמיצות - חברת פרלמנט, עיתונאית ואקטיביסטית - המקדישות את כל מרצן עבור מטרה אחת: מלחמה נגד השחיתות ולמען החופש בארצן, הונגריה.

הטלוויזיה השוודית מציגה: ישראל-פלסטין, 1989-1958

בנבכי הארכיון של הטלוויזיה השוודית מתגלה לפנינו אוצר בלום, תמונה מורכבת, מרתקת ועגומה אודות הגורמים המניעים ואלה שרק משמשים כניצבים באם כל הקונפליקטים - הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

המבריחים المهربون

מישל, בעל חנות ספרים וקפה ביפו, מבקש מאחיינו להיכנס לשותפות בעסק, ועל הדרך חושף אותו לבעיית הספרים בשפה הערבית בארץ. ההרפתקה, שמתחילה בקשיי יבוא של ספרים בערבית, הופכת למסע קומי-אקטיביסטי.

מי מפחד מניית'ן לואו?

מבט מסעיר במתח גבוה על המתנגד הבולט ביותר של השלטון הסיני בהונג קונג, החושף מה מחיר השמירה על החירות והקריאה לדמוקרטיה במדינה שבה הסמכותנות מכרסמת בכל חוק וללא גבולות.

מר אף אחד נגד פוטין

תיעוד טרגי-קומי מטלטל של מורה אמיץ מרוסיה החושף בסתר כיצד המערכת מעצבת ומכפיפה, באמצעות תעמולה לאומנית אגרסיבית, את אמצעי הנשק האולטימטיבי שלה למלחמה נצחית: הילדים.

פסטורליה אמריקאית

תיעוד מעמיק של המאבק בתוך קהילה בפנסילבניה סביב עתיד מערכת החינוך הציבורית, כשוויכוח יצרי על ספרים מותרים ואסורים ממחיש שאלה עמוקה יותר: איך ייראה העתיד של הדמוקרטיה האמריקאית?

 

לאחוז בליאת

סרטו של הבמאי האמריקאי ברנדון קריימר, זוכה פרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל ברלין האחרון, הוא תיעוד אינטימי ומלא תקווה של בני משפחתה של ליאת אצילי, החיים מדקה לדקה עד לשחרורה מהשבי ותוך כדי כך מתמודדים, כל אחד בדרכו, עם מורכבות עתיד המדינה ביום שאחרי.

האופרה הראשונה של איי וייוויי

בעבודת הבכורה של האמן והאקטיביסט איי וייוויי כבמאי אופרה הוא רוצה לחבר את פוצ'יני לפוליטיקה העכשווית, בעוד הטלטלות שעוברת האנושות חודרות אל תוך התיאטרון.

גבירתי הנשיאה

במשך חמש שנים עקב צוות התיעוד מקרוב אחר הנשיאה הראשונה של סלובקיה, זוזנה צ'אפוטובה. דיוקן אינטימי של אישה שניסתה להביא גישה אנושית לשדה הפוליטי הכוחני והגברי המסורתי.

דייטריפ

אוגוסט 2021: ארה"ב נסוגה מאפגניסטן והטאליבן משתלט על המדינה. נשים חזקות בעמדות מפתח הופכות בן לילה לנרדפות. עיתונאית ישראלית- אמריקאית מקבלת מאות קריאות לעזרה. היא מקימה צוות מאולתר שינסה לחלץ אותן מהמדינה לאחר שהגבולות נסגרים.

ויקטור

אודיסאה חושית וחווייתית הנכנסת לראשו ותודעתו של ויקטור, גבר צעיר וגדול ממדים שאינו שומע מגיל חמש, צלם סטילס שמעריץ סמוראים ושואף לתרום בכל מחיר למאמץ ההגנה על אוקראינה.

לירות בקולו של החופש

מספר נשים אפגניות יוצאות למחות בראש חוצות על חירותן ועתידן נגד הטרור שמפעיל שלטון הטאליבן. הנשים נחשפות בפני המצלמה והצופים בדוקו מחוספס והופך קרביים שנושא בישירות את זעקתן האמיצה.

מגרש ביתי

סרטי הווידאו הביתיים של משפחה שנמלטה מהמלחמה בסראייבו אל עבר עתיד לא ידוע בהולנד מעוררים את כאבי המולדת, חוויית התלישות ושאלה אחת קשה - מתי אדם מרגיש באמת בבית?

הסירה של אימאן

בבית ספר לשלום, בי"ס לפליטים שהוקם ע"י ישראלים באי לסבוס ביוון, אימאן, פליט איראני ומורה לתיאטרון, מוצא מזור לנפשו ותקווה לחלומותיו. כשבית הספר מוצת ונשרף, הוא צריך להחליט כיצד ימשיך במסע הריפוי שלו ושל תלמידיו.

הרפובליקני האחרון

פוליטיקאי שמרן מתייצב באומץ מול טראמפ וכנגד רוח המפלגה בסרט מטלטל ומשעשע על הנכונות לסכן הכל ותוך כדי כך לשמור על הגינות, וגם על חוש הומור.

שיר הערש של אבא

כשהוא רדוף אובדן ומראות אימה, סרגיי שב הביתה ונדרש לתפקד כאיש משפחה ולתקשר מחדש עם סביבתו. יומן וידוי כואב עם ניצני תקווה על חזרה לשגרה בצל המלחמה.