ראשון | 25.5 | 12:00 | סינמטק 5
הצגת פרוייקטים
מעבדת הראף-קאט של דוקאביב והקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה בתמיכת מפעל הפיס מציעה ייעוץ מקצועי וחניכה עם מנטורים בכירים בינלאומיים לפרויקטים דוקומנטריים שנמצאים בעריכה בשלב ראף-קאט.
למעבדה נבחרו חמישה פרויקטים בלבד, ובתום המעבדה יוענק לפרויקט שhיבחר על ידי צוות המנטורים פרס כספי בסך 5,000 ש"ח באדיבות קבוצת ברוש נדל"ן.
הקהל מוזמן ליומה הראשון של המעבדה – פרזנטציות ודיון בחמשת הפרויקטים הנבחרים.
המנטוריות
ז'ואל אלכסיס
ז'ואל אלכסיס, ילידת בלגיה, גרה בתל-אביב ובבריסל ונמנית עם עורכות הסרטים המובילות בארץ. היא עורכת סרטים דוקומנטריים ובדיוניים באורך מלא זה 20 שנה. הסרטים שערכה הוקרנו בפסטיבל קאן, באידפא, בסאנדנס ובפסטיבלים רבים אחרים. בין הסרטים שערכה אלכסיס לאחרונה: "מחברות שחורות" (קאן 2021), "שפאר בדרך להוליווד" (פסטיבל ברלין 2020), "פגות תוקף" (זוכה פרסי הבימוי והעריכה בדוקאביב 2019, הוקרן גם בטרייבקה ובהוט-דוקס), "מוחי" (זוכה דוקאביב 2017, הוקרן גם באידפא) ו"עד קצה הזריחה" (זוכה הפרס הגדול בדוקאביב 2015, הוקרן גם בפסטיבל פסטיבל ויז'ן דו ריל בשווייץ). אלכסיס היא גם יועצת עריכה, ובשנים האחרונות היא ייעצה בין היתר לעורכי הסרטים "Cinema Morocco" (הוקרן בפסטיבל הקולנוע של לייפציג ב-2018 ובדוקאביב ב-2019), "Silas" (הוקרן בפסטיבל טורונטו 2017), ו"להיות מי שהייתי" (זוכה פסטיבל ברלין 2017). ז'ואל אלכסיס מלמדת בסדנת העריכה של סאנדנס, ב"דוק קמפוס" וב"אסודוק", וחברה בצוות היועצים של "ראף קאט סרוויס".
אלכס שלאט
אלכס שלאט עומד בראש קרן "דוֹקס אפ", המתמחה בסרטים דוקומנטריים באורך מלא העוסקים בזכויות אדם. מספטמבר 2011 ועד מרץ 2019 היה סגן ראש המחלקה הדוקומנטרית בערוץ התרבות הצרפתי ארטה פראנס. מ-2008 ועד 2011 הוביל את מחלקת האקטואליה, החברה והגאופוליטיקה של הערוץ, ומ-2005 ועד 2008 היה עורך תוכן (Commissioning Editor) במחלקת הגאופוליטיקה והחברה האירופית. את הקריירה שלו החל ב-1977 בתור במאי של סרטים קצרים, סרטי דוקו וסדרות טלוויזיה. סרטיו עוסקים בסוגיות של חברה ותרבות אירופית ובשלל היבטי החיים באירופה. ב-1987 הקים את "קיי אס ויז'נס", חברת הפקה עצמאית שהפיקה יותר ממאה סדרות וסרטי דוקו למגוון ערוצי טלוויזיה, ובהם Canal+, Arte, FR3, FR2, TF1, Planete, IBA, RTBF, VRT והערוץ הראשון ההולנדי.
טרזה שימיקובה
טרזה שימיקובה היא יוצרת ומפיקה של קולנוע דוקומנטרי ומספקת שירותי ייעוץ בתחום. בשנת 2016 היא מונתה ליועצת בתוכנית הבינלאומית של הקרן צ'יקן אנד אג פיקצ'רז, המסייעת לנשים ולא.נשים מגווני-מגדר היוצרות.ים קולנוע דוקומנטרי, ומאז היא מסייעת בפיתוח אסטרטגיות מימון, הפצה ופסטיבלים לסרטים המקבלים את מענקי הקרן. ב-2018, במקביל לעבודתה בקרן, מונתה שימיקובה למנהלת הפורום בפסטיבל CPH:DOX, ולאחר מכן הובילה את תחום התעשייה וההכשרות בפסטיבל עד 2023. לפני כן עבדה כמנהלת התוכנית של מעבדת הראף-קאט הבינלאומית דוק-אינקובטור (2012–2016) והובילה את תחום התעשייה באיסט דוק, פלטפורמת הקו-פרודוקציות והפיצ'ינג הגדולה ביותר לסרטים דוקומנטריים במזרח אירופה ובמרכזהּ (2016–2018). לשימיקובה תואר שני בקולנוע דוקומנטרי מבית הספר לקולנוע וטלוויזיה של האקדמיה לאמנויות הבמה בפראג (FAMU). מאז סיום לימודיה ב-2009 הייתה חברה בוועדות לקטורה בפסטיבלים ובגופים אחרים רבים (ובהם אידפ"א, פסטיבל קרלובי וארי, דוק סוסייטי וועדת הסרטים של מלטה) ושימשה כמנטורית בסדנאות בינלאומיות ליצירה דוקומנטרית (ובהן סדנאות EAVE on Demand, Documentary Campus, Ex Oriente Film ו-Doc Lab Poland). השנה טרזה משמשת כמנטורית ב-DocLab TLV בפעם החמישית.
סרטים המשתתפים
שלום
במאית ועורכת: מיטל צביאלי
מפיקה: אביגיל שפרבר
רשדי, אזרח פלסטיני מוסלמי של ישראל, חולק הרבה במשותף עם שלום, קרנף מזדקן שהוא מטפל בו בגן החיות התנ''כי בירושלים. באמצעות סיפורם הסרט מתמודד עם מושגים של שבי ומערכות יחסים — הן אישיות והן פוליטיות — ועם הכמיהה העדינה לשלום באזור ששוקע במלחמה.
היום שאחרי
במאי: תום גיאת
עורכים: תם גיאת & אוהד מילשטיין
מפיק: אוהד מילשטיין
אנחנו רחוקים מהמלחמה אליה נקראנו.
זמן חולף, ערפל הופך לשלג שמצטבר לקיפאון.
תחושות אשמה מתעוררות, המחירים האישיים גוברים, משבר אמון הולך ומעמיק.
כך נראית מלחמה?
כך נראים גיבורים?
שלושה צלמים בביצה
בימוי והפקה: רחלי רוסינק & אייל בן משה
עורך: איל בן משה
בשנת 1956, שנה לפני תום מבצע ייבוש ביצות ואגם החולה, שלושה צלמים חדורי שליחות מתעדים את פלא הטבע הישראלי בשעותיו האחרונות. סלילי הצילום ששכבו במחסן חושפים מסע קולנועי אל טבע שנכחד.
האישה שלא ידעה לאהוב
במאית: רותם דימנד
עורכת: מרגריטה לינטון
מפיקה: מור טרגר דלריה
אמא שלי מתארת את אמה כמפלצת. היא לא יודעת שבסוף ימיה, יהודית, סבתא שלי ז''ל, שפכה את סודותיה לרשמקול. הקלטות חושפות אישה אחרת מזו שעליה אמא מספרת. דרך הקולנוע אני מפגישה את שתיהן לשיחה שמעולם לא התקיימה.
חיי שרה
במאית: שיר חורי אבו
עורך: גיא נמש
מפיקה: גלית כחלון
לאחר שנטשה את הקהילה החרדית, שרה מגלה שהיא בהיריון לא צפוי מהגרוש שלה. כשהיא בוחרת לשמור על התינוק, היא מתעמתת עם עברה הכואב ובונה בית חדש לעצמה ולבתה.