יום שלישי | 27.5 | 09:30 | סינמטק 2

 

פיצ'ינג סרטי גמר סטודנטים


אירוע חגיגי שבו יציגו 11 סטודנטים לקולנוע את סרטי הגמר המיועדים שלהם בשלבי הפקה שונים בפני ראשי תעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל, מפיקים, יוצרים, מנהלי קרנות וגופי שידור.


תוכנית האירוע

09:30 ברכות וסדר יום, חוקי המשחק ותודות
טעימה מהסרט הזוכה ב-2024: "בלוק", סרטה של מאיה ביתן, בית הספר לקולנוע ע"ש טיש, אוניברסיטת תל אביבהקרנת סרטו של וויצ'אך ואנגלאז "שושלת דמים", פולין, 12 דק'
יוצר אורח: יריב מוזר, ״עוד נחזור לרקוד״ (2024) | הסרט התיעודי: על אחריות
10:15 דברי השופטים
10:30 הצגת סרטים מיועדים
11:45  הפסקת בוקר
12:30 הצגת סרטים מיועדים
14:00 ישיבת שופטים
15:00 מענקים ותעודות

מענקים:
מענק הפקה לסרט הזוכה קרן גשר לקולנוע רב תרבותי
מענק כאן 11 – תאגיד השידור הישראלי לסרט בתהליך מתקדם
מענק חדר אונליין, אופוס הפקות
מענק עריכת סאונד, ג'אנגל סאונד

בשולחן השופטים:

גילי גאון, ראש מחלקת דוקו כאן 11 – תאגיד השידור הישראלי
ארי דוידוביץ, יוצר סרטי תעודה ומפיק
רינת קליין, מנהלת הוט 8
גיא עפרן, יועץ אמנותי קרן גשר לקולנוע רב תרבותי

עורכת ומנחה: רות לב ארי, מנחה שותפה: איריס זכי
מפיקה: גל החנוכי, מלווה טכני: אילון מורג
סדנת הכנה ע"ש סשה קליין: רנא אבו פריחה, רות לב ארי
ועדה מייעצת: יובל ארז, ציפי ביידר, אוריה הרץ, דור לוי, הגר סעד-שלום

*המענקים בהתאם להנחיות רגולטוריות של המועצה הישראלית לקולנוע


70


סרטי הגמר

הסרטים מוצגים על פי סדר א"ב, התוכנית נתונה לשינוי

אשת איש

במסע אינטימי חושפת הבמאית מורכבות של זהות מגדרית, אינטימיות וזוגיות, כאשר היא משתמשת בבן זוגה, קרוס-דרסר, כמושא הצילום שלה. הסרט שהיא יוצרת מוציא שלדים מהארון, מותח את גבולות המגדר ומעמיד במבחן את המורכבויות של זהותו, שלה ושל הזוגיות ביניהם, כולל רגעים אינטימיים וחשופים.


אריאלה הרצוג


בצלאל האקדמיה לאמנות ועיצוב, המחלקה לאמנויות המסך

ילד חטוף

אבי וסבתי שבו בטיסה לארה''ב מחופשת בר המצווה שלו בישראל. על אותה טיסה עלו שני מחבלים, גבר ואישה. האישה הטמינה שני רימונים בחזה והגבר אחז באקדח. הטיסה המריאה. שבוע ימים הם היו בשבי בירדן. ולראשונה אני מגלה מה באמת קרה.


אומה ספנג'ין


מנשר לאמנות

ברווזים

תותחנים זה חיל שלא רגיל להיות בסכנה אמיתית, לכן כשהצוות שלי הגיע למילואים בצפון, למדנו - לראשונה בשירות שלנו - לפחד מהמוות. בסוף מתרגלים לכל, ומצאנו את עצמנו נעים בין צחוקים לחרדה, בין דריכות לאדישות. לא מעטים מבינינו נשארו עם צלקות.


נדב סעד


מכללת ספיר, בית הספר לאמנויות הקול והמסך

לקפוץ למים

עשר שנים אחרי שאחי הבכור נהרג בתאונת צלילה ואחי השני עזב למקסיקו - התחלתי טיפול בטראומה. בזכות הטיפול יצאתי למסע בים כדי למצוא את הקשר האבוד עם אחי החי.


אביב לייפר


מנשר לאמנות

מוצאת חן

חן (24) היא סייעת בגן ילדים שהחלום שלה הוא להקים משפחה. עד היום חן לא מצאה אהבה. לא היה לה חבר, והיא לא יצאה לדייטים, אפילו לא אחד. חן היא בחורה חכמה ומצחיקה. היא חברה נאמנה ואחות מדהימה, איך זה שעד היום לא פגשה אף אחד? אולי בגלל שהיא כבדת משקל. בין המשקל התקין לחן עומדים 80 קילוגרמים, וכנראה שהם נמצאים גם בין החלום של חן למציאות.


שירה עקיבא


בית ספר לקולנוע מעלה

מטאמורפוזות

בגיל 16 ליאב שינה צורה לליה, ומילד ביישן הפך לנערה שחלם להיות. הבחירה נראתה נכונה, עד ללילה אחד, שלאחריו חזר להיות גבר. מספר שנים לאחר מכן, ליאב מתייצב מול ליה מחדש. למה התהליך הופסק, והאם לליה היה מקום בעולם?


ליאב קובלצ'וק


מתחתנים

''עירד, אם אני יוצאת מפה אנחנו מתחתנים'' - שיחת טלפון אחת הפכה להבטחה שהצליחה לשרוד את התופת של השבעה באוקטובר. עמית, שורדת מסיבת נובה, חוזרת לשדות רעים עם ארוסה עירד – המקום בו נולדה הבטחת האהבה שלהם בתוך הזוועה הגדולה ביותר בתולדות ישראל. הסרט עוקב אחר מסע השיבה אל נקודת ההחלטה הגורלית שבה הכל השתנה. לצד סיפור התקווה שלהם, מרחף צלה של חברתה הקרובה, ששרדה איתה את המסתור אך איבדה את אהובה במסיבה.


שירה טויטו


בית ספר סמי עופר לתקשורת, אוניברסיטת רייכמן

מתייצבת לאהבה

בין התראות של מאצ'ים להתרעות על פיגועים וחטופים, נועה (24) מחפשת אהבה. בתוך שגרה בלתי אפשרית אני והדייטים הפוטנציאליים לא מצליחים להיפתח לקשר מחייב ואוהב. כשהמצב הביטחוני גורר טראומות משנות חיים, שינויים קיצוניים בשגרה וחומה רגשית משוריינת - המשימה לא קלה.


נעה בן משה


נזק משני

מסען של דמויות מרכזיות בקיבוץ עלומים בשנה שלאחר ה-7 באוקטובר חושף נזק שלא סופר – הפגיעה המכוונת של חמאס בחקלאות ישראל. ערן, חקלאי מהקיבוץ, מתמודד עם נזק כבד, בעוד הסרט מתעד את מאבקם מהזריעה ועד האסיף.


ענבל סלע


אוניברסיטת תל אביב , בית הספר לקולנוע ע''ש סטיב טיש

עגל הזהב

דוקו אישי החוקר את המפגש הטעון בין מסורת לחילון, אמונה לספק, אשמה ווידוי. דרך מסע קולנועי משפחתי משותף עם אביו, אמו ורוח הקודש המשיחית, מנסה במאי צעיר לפענח את מקומו בתוך הזהות היהודית והישראלית, כשהוא נע בין עולמות של זהות, מיסטיקה ופוסט-ציונות.


בנימין גילינסקי


סמינר הקיבוצים, בית הספר לתקשורת וקולנוע

קרוב רחוק – בדרך הים

בין יפו לעזה, בעיצומה של מלחמה, דרך שיחות וואטסאפ, צומחת חברות בלתי אפשרית בין שתי נשים פלסטיניות מקצות המציאות המנוגדים. זהו מסע אישי וקולקטיבי בעולם שנבנה מהמפגש ביניהן – מרחב שבו המצלמה מחברת ומפרידה - וזהות, חוויה נשית, מלחמה וחופש נשזרים יחד.״


פיתנאת ואקד


אוניברסיטת תל אביב, בית הספר לקולנוע ע''ש סטיב טיש