חברי השיפוט

אייל שגיא ביזאוי

חוקר תרבות וקולנוע מצרי. בוגר תואר ראשון בספרות ערבית ובהיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת תל אביב, ותואר שני בתוכנית ללימודי תרבות באוניברסיטה העברית בירושלים. כיום דוקטורנט בתוכנית ללימודי תרבות באוניברסיטה העברית. מרצה לקולנוע ולתרבות פופולרית בעולם הערבי בבצלאל, במכללה האקדמית ספיר ובחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. כתב את הטור השבועי "רלבנט" במוסף גלריה של עיתון "הארץ", שפט בפרס ספיר לספרות מטעם מפעל הפיס, היה לקטור במסלול סרטי תעודה של קרן רבינוביץ' (2016-2015), שופט ולקטור בפסטיבל דוקאביב (2018-2017) ובמקביל במאי, עורך תוכן ותחקירן של סרטים דוקומנטריים. "סרט ערבית" (2015) הוא סרטו הדוקומנטרי הראשון (בימוי משותף עם שרה צפרוני). הסרט זכה בפרס ראשון בקטגוריית תרבות ואמנות בפסטיבל דוקאביב 2015, ושודר בערוץ 8 Hot.

אן ז'ורז'ט

אן ז'ורז'ט היא יוצרת קולנוע דוקומנטרי מצרפת. בין 2015 ל-2017 הייתה יושבת הראש של אגודת היוצרים הדוקומנטריים הצרפתית "לה-סקאם". כיום אן ז'ורז'ט היא יושבת הראש של פסטיבל הקולנוע הדוקומנטרי הבינלאומי בביאריץ (FIPADOC), המתקיים כל שנה בחודש ינואר.

דאן ורמיולן

דאן ורמיולן (יליד 1985) עובד בחברת ההפצה ההולנדית "סינמה דליקטסן", המתמחה בסרטים דוקומנטריים. הוא אחראי לרכישת סרטים דוקומנטריים חדשים ולגיבוש אסטרטגיות השיווק וההפצה על כל שלביה: היציאה לאקרנים, קמפיין ההפצה והיציאה ל-DVD ול-VOD. בין השאר השתתף ורמיולן בהפצת הסרטים "המערה", "מעשה בהרג", "CitizenFour", "אני לא הכושי שלכם", "לואי ת'רו: סרט הסיינטולוגיה שלי", "Maidan", "Those Who Feel the Fire Burning" ו"וינר". הוא מרצה אורח קבוע באקדמיה לקולנוע של הולנד, והיה חבר בוועדות המיון של פורום אידפא ושל הקרן הבינלאומית שלו, "אידפא ברתה". לפני שהצטרף לסינמה דליקטסן, עבד ורמיולן בפסטיבל אידפא. לוורמיולן שני תוארי מוסמך מאוניברסיטת אמסטרדם: בניתוח תרבותי ובקולנוע.

טלי שלום עזר

תסריטאית ובמאית זוכת פרסים. נולדה וגדלה בישראל, למדה בחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב וכיום מרצה בו. סרט הביכורים שלה, "פרינסס", הוקרן בבכורה בתחרות של פסטיבל סאנדנס 2015 וזכה לשבחי הביקורות. הסרט זכה בפרס הגדול של פסטיבל קייב, בפרס הסרט הטוב ביותר בפסטיבל ירושלים, ובפרס סרט הביכורים הטוב ביותר בפסטיבל ריינדאנס. סרטה "מרסי", בכיכוב אליוט פייג' וקייט מארה, הוקרן בבכורה בפסטיבל טורונטו 2017. בשנת 2018 עיבדה וביימה את "הפסיכולוגית", הרימייק הישראלי ל-Web Therapy של רשת שואוטיים.

רוהן ברי קריקמאר

רוֹהן ברי קְריקְמאר הוא מפיק סקוטי של סרטים דוקומנטריים וחבר בצוותי התוכן של הפסטיבלים הבינלאומיים באדינבורו ובקוֹרק. הוא עובד עם מגוון יוצרים, ובהם קרלה שה לרוֹש, טסוֹס ג'יאפוציס וליה לואיז דה אוליביירה, דרך חברת ההפקה שלו, Everything Was Decided In Movement Productions ‏(EWDIMProductions).

פרסים

פרס פרנק לאוי לסרט הישראלי הטוב ביותר

באדיבות: פרנק לאוי
הפרס מוענק בתרומתו האדיבה של פרנק לאוי
מענק השכרת ציוד: גליקסון
מענק משמרות עריכה: אולפני אדיט
מענק שיווק: מטעם מועצת הפיס לתרבות ולאמנות יוענק לסרט הישראלי הטוב ביותר שיגיש את מועמדותו לאוסקר האמריקאי

פרס יוסי קאופמן לבימוי

באדיבות: קרן מקור לסרטי קולנוע וטלוויזיה

פרס ראש העיר תל־אביב-יפו לסרט ביכורים

באדיבות: ראש עיריית תל־אביב-יפו

פרס חבר השופטים

באדיבות: קבוצת הראל ביטוח ופיננסים

פרס התחקיר

פרס הצילום

באדיבות: משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע

פרס העריכה

באדיבות: משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע


פרס קרן כדר

חברי השיפוט

אודי ניר

יליד 1990, מתגורר בחיפה. למד מחזאות בבית הספר לכתיבת דרמה ועבד בתיאטרון מספר שנים, לפני שהכיר את שותפו שגיא בורנשטיין והחל לעסוק בקולנוע תיעודי. סרטיו זכו במספר פרסים בינלאומיים ושודרו בעשרות מדינות. פילמוגרפיה: "חלומות ויראליים" (2021), "גולדה" (2019), "#מחנה_משותף" (2017).

יוצרת דוקומנטרית העוסקת ביצירותיה בנושאים חברתיים ופמיניסטיים. הסדרה שיצרה וביימה "הנבחרות" (כאן 11, דוקאביב) עוררה הדים, זכתה בפרס גולדה מאיר והיתה מועמדת לשישה פרסי אקדמיה. סרטה "חיים רגילים" הוקרן בפסטיבל הקולנוע ירושלים ובפסטיבלים בינלאומיים רבים. סרטה "החולמות" (ערוץ 8, דוקאביב), הוקרן בפסטיבלים בעולם (בהם פיפא ביאריץ), זכה בפסטיבל הנשים ברחובות והיה מועמד לפרס הפורום הדוקומנטרי.

פרס קרן כדר למספר.ת הסיפור הישראלי - סרט תיעודי שבמרכזו עומדת החברה הישראלית

באדיבות: ''קרן כדר לתרבות, אמנות ומדע'' , מיסודו של ד''ר אברהם כדר

חברי השיפוט

יאיר לב

ביוגרפיה: יאיר לב הוא במאי ומרצה-פרופסור בבצלאל ובסם שפיגל. סרטו האחרון, "אתה מת רק פעמיים" (2018), זכה בשלל פרסים ביותר מ-30 פסטיבלים בינלאומיים (ביניהם פרס הקהל והתחקיר בדוקאביב 2018) וזכה להצלחה מסחרית יוצאת דופן. מסרטיו האחרים: "הנדון: אורי אבנרי" (2002), זוכה פרס "ברוח החופש" בפסטיבל ירושלים; "הוגו" (1989) שהוקרן בבכורה בברלינלה. זוכה פעמיים בפרס אמנות הקולנוע.

ראדוּ צ'וֹרְניצ'וּק

ראדוּ צ'וֹרְניצ'וּק הוא במאי, צלם קולנוע ועיתונאי חוקר מרומניה. סרטו התיעודי הראשון, "ביתה של משפחת אֶנָצֶ׳ה", הוקרן בבכורה בפסטיבל סאנדנס 2020 וזכה בפרס הצילום. הסרט זכה להצלחה בפסטיבלים והיה מועמד לאוסקר האירופי. ראדו הוא אחד המייסדים של ארגון העיתונות העצמאית הראשון ברומניה, "קאסה ז'ורנליסטולוי" – קהילה של עיתונאים המתמחים בכתבות עומק ובעיתונות מולטימדיה. מאז פרסם ראדו כתבות עומק ועבד כעיתונאי חוקר וכתחקירן סמוי. תחקיריו עוסקים בזכויות אדם, ברווחת בעלי חיים ובסוגיות אקולוגיות ברחבי העולם.

תמר קיי

ביוגרפיה: במאית, תסריטאית ועורכת. בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ופילוסופיה מהאוניברסיטה העברית, בוגרת בהצטיינות של המסלול המלא בסם שפיגל. סרטה הקצר "בית האילמת" זכה בפרסים בפסטיבלים בולטים ברחבי העולם והיה ברשימה הקצרה לפרסי האוסקר ב-2017. יוצרת שותפה של סדרת הרשת "פני זקן" ומיוצרי הסדרה העלילתית "מתיר עגונות" (כאן 11). ערכה סדרות וסרטים דוקומנטריים רבים, בהם "אריק אינשטיין – שיר אהבה סטנדרטי" ו"סליחה על השאלה" בשפה הערבית, אשר זכו בפרס אופיר לסדרה התיעודית הטובה ביותר.
בימים אלו עובדת על תסריט באורך מלא בתמיכת קרן רבינוביץ לקולנוע ולתרבות.

פרסים

פרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר

באדיבות: משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע

חברי השיפוט

דארקו נָבָּקוֹב

דארקו נָבָּקוֹב הוא שחקן והיסטוריון אמנות מסקופיה, מקדוניה. זה תשע שנים שדארקו פעיל ב"מָקֵדוֹקְס" (MakeDox), אגודה לקידום קולנוע תיעודי יצירתי. דארקו מכהן כמנכ"ל של פסטיבל הקולנוע התיעודי הבינלאומי של מקדוקס משנת 2019.

לוי זיני

עלמה בק

עלמה בק היא מייסדת ושותפה לניהול התנועה החברתית "תרבות של סולידריות" ותוכנית "מסעדות בסולידריות". בתחום הקולנוע עבדה עם יוצרים/ות דוקומנטריים, הפיקה אירועי קולנוע קונספטואליים עם ענקית התרבות והלילה "התדר" והפיקה את התוכנית הישראלית בפסטיבל הסרטים דוקאביב 2019.
בעלת תואר שני בלימודים ליברליים ותיאוריה ביקורתית מאוניברסיטת The New School בניו יורק.

פרס מעבר למסך
על שם אילנה צור מייסדת הפסטיבל

באדיבות: משפחת צור

חברי השיפוט

אליוט בן עזר

מוזיקאית ישראלית, די-ג'יי ומלחינת פסקולים
בכמעט ארבעה עשורים של עשייה מוזיקלית, אליוט הוציאה עשרה אלבומים, תקלטה ברחבי העולם, יצרה רמיקסים לכמה מהאמניות האהובות ביותר בישראל (חוה אלברשטיין, יהודית רביץ, שלום חנוך), והלחינה פסקולים לעשרות סרטים וסדרות. היא מורה ושדרנית רדיו, אמנית חדשנית שתמיד מחפשת את האתגר הבא. אליוט התחילה את דרכה בתור הזמרת, הכותבת והמתופפת של להקת "פוליאנה פרנק", שנודעה בטקסטים הנועזים והסאטיריים שלה. קול צלול במאבק לצדק ושוויון, אליוט הייתה הזמרת הראשונה בארץ שדיברה בפומבי ובטבעיות על היותה לסבית, ב-1989. אליוט עברה ללונדון בסוף האייטיז והייתה הזמרת של להקת הקוויר-קור החלוצית "סיסטר ג'ורג", תקופה שהונצחה בסרט "רבל דייקס", שזכה בפרס האייריס ב-2021. אליוט מלחינה פסקולים מאז ששבה לתל אביב בתחילת שנות האלפיים. הפרויקט הנוכחי שלה הוא פסקול חדש ונועז לסרט הקלאסי "נוספרטו", במלאת לו מאה שנים, אותו היא מבצעת סולו, עם הסרט, ברחבי העולם.

ענת אבן

ענת אבן היא יוצרת דוקומנטרית. סרטיה עוסקים בסוגיות של זיכרון, זהות ושייכות, דרכן היא חוקרת ומתבוננת במציאות ובחברה הישראלית. סרטיה מוצגים בפסטיבלים בינלאומיים ובתערוכות בארץ ובעולם. זוכת פרס אמנות הקולנוע, משרד החינוך והתרבות 2004, פרס לנדאו לאמנויות הבמה 2011. מייסדת ועורכת שותפה של כתב העת "תקריב".
מבין סרטיה: "דודא" (1994), "פשרה" (1996), "אסורות" (2001), "שבת בג'נין" (2002), "מקדמות" (2005), "אחרי הסוף" (2009), "יזכור למנשייה" (2017).

רייל רוש-דקטר

יליד קנדה המתגורר בלוס אנג'לס, הקים את חברת ההפקה "ממורי" עם סבסטיאן פרדו ב-2014. מאז עבד הסטודיו עם אמנים רבים, ובהם זייה אנגר, עמליה אולמן, תיאו אנטוני, קולקטיב האמנים DIS, סיליה רולסון-הול, קרסון מל, להקת YACHT, דין פליישר-קמפ, מקס מק'קייב-לוקוס ומרני אלן הרצלר. כמו כן הפיק הסטודיו את סרטו של תיאו אנטוני "אור בכל מקום", שזכה בפרס חבר השופטים לסרט דוקומנטרי בפסטיבל סאנדנס 2021, שבו הוקרן בהקרנת בכורה. עם סרטי "ממורי" האחרונים נמנים "עורבים לבנים" של אחסן נאדים (שהוקרן השנה בפסטיבל הקולנוע סאות' ביי סאות'ווסט) ו"שירה מלאכותית", סרטם הראשון של רייל וסבסטיאן כבמאים (שהוקרן השנה בפסטיבל הקולנוע הדוקומנטרי בקופנהגן). רייל השתתף בפרויקט רשת המפיקים של פסטיבל קאן, בסדנת ההכשרה של פסטיבל הקולנוע ברוטרדם, "רוטרדם לאבּ", ובסדנת ההפקה היוצרת של פסטיבל סאנדנס, וב-2020 זכה בפרס ההפקה של קרן סינריץ'.

פרסים

פרס החזון האמנותי

באדיבות: משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע


פרס יד ושם

פרס יד ושם למצוינות קולנועית בסרט דוקומנטרי על השואה

באדיבות: יד ושם

חברי השיפוט

ד''ר איריס זכי

ד"ר איריס זכי היא במאית זוכת פרסים בינלאומיים, יוצרת הסרטים "חפיפה" ו"מתנחלת". סרטיה של איריס הוקרנו באינספור פסטיבלים מובילים, כנסים ואוניברסיטאות ברחבי העולם, זכו בפרסים רבים ושודרו בערוצי טלוויזיה ברחבי העולם. בנוסף יצרה שני סרטים קצרים עבור "הניו יורק טיימס", אשר זכו למיליוני צפיות. מחקר הדוקטורט של איריס עסק בשיטת ראיונות ייחודית שפיתחה, "המצלמה היתומה", וכן בייצוג של קהילות ובסוגיות של אתיקה בעשייה הדוקומנטרית. כיום מרצה איריס במכללת ספיר לתואר ראשון ושני, מעבירה סדנאות אמן ברחבי העולם ונחשבת לבעלת סגנון קולנועי ייחודי ובולט.

קתרינה ורטנה

קתרינה ורטנה ערכה סרטים בינלאומיים רבים, ובהם גם מגוון סרטים דוקומנטריים, כמו "שלוש דקות" של ביאנקה סטיחטר. היא זכתה בפרס העריכה בפסטיבל הקולנוע של הולנד על הסרט "It’s All So Quiet" של ננוק לאופולד. נוסף על כך, היא ביימה את הסרט "Keeping a Distance", שהתחרה בפסטיבל סינמה דו ריאל בפריז.

שאדי סרור

שאדי סרור הוא שחקן, תסריטאי, במאי ומפיק קולנוע, טלוויזיה ותיאטרון ומרצה באוניברסיטה הפתוחה. לשאדי תואר ראשון במשחק לתיאטרון מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בקולנוע מאוניברסיטת האקדמיה לאמנות בסן פרנסיסקו. היה מעורב בפרויקט הדוקומנטרי ‎24 Hours Jerusalem (הפקה לערוץ "ארטה" האירופי), שזכה בפרס הטלוויזיה הגרמנית לסרט תיעודי ב-2014. הוא שיחק את הדמות הראשית בסרט "אווה מריה", שהיה מועמד לאוסקר. סרט הביכורים שלו, "אוויר קדוש", השתתף בתחרות הבינלאומית בפסטיבל טרייבקה. ב-2021 הפיק את הסרט הדוקומנטרי "גנגסטר שוקולד".

פרסים

פרס הסרט הקצר הטוב ביותר

באדיבות: משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע

חברי השיפוט

דוקי דרור

דוקי דרור למד באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס והוא בוגר החוג לקולנוע בקולומביה קולג' שיקגו. סרט הגמר שלו, Sentenced to Learn, על אסירי עולם המלמדים אסירים אנאלפביתים בכלא, הוקרן במרכז פומפידו בפריז במסגרת רטרוספקטיבה של הקולנוע התיעודי האמריקאי. מאז יצר סרטי תעודה וסדרות שזכו בפרסים רבים. בין עבודותיו כבמאי: "השכן של ישו" (2002), זוכה הסרט הטוב ביותר בדוקאביב; סדרת הדוקו "המוסד – סיפור כיסוי" (2017) שנרכשה ע"י נטפליקס; והסדרה "לבנון גבולות הדם" (2020) שזכתה בשישה פרסי האקדמיה לטלוויזיה.

סטפני פוקס

סטפני פוקס היא מנהלת קשרי הפסטיבלים בסוכנות המכירות האוסטרית אוֹטלוּק פילְמְסיילְס, המתמחה בסרטים דוקומנטריים והיברידיים. היא מפתחת אסטרטגיות ומתאמת הקרנות בכל הפסטיבלים הבינלאומיים, כמו גם הקרנות לצרכים לימודיים והקרנות חד-פעמיות. כמו כן, היא מציעה שירותי ייעוץ, משתתפת בפאנלים באירועים ובכנסים, והייתה חברה בכמה ועדות שיפוט.

עדי ארבל

עדי ארבל היא במאית של סרטים וסדרות דוקומנטריות. מנהלת הפיתוח של מחלקת הדרמה באנדמול-שיין ישראל. מנהלת אמנותית ועורכת תוכן בכירה של פרויקטים תיעודיים ועלילתיים רבים.
בין סרטיה: "החיים כשמועה – אוטוביוגרפיה מאת אסי דיין", "ערות – נשים מדברות מיניות", "שאלות אישיות – גילה אלמגור עם יעקב אגמון" ו"גרוסמן".

פרסים

ע"ש ולזכרה של רותי גוטסמן ידידה אהובה ומסורה של דוקאביב

הפרסים מוענקים בתרומתו האדיבה של יואב גוטסמן

פרס ראשון

מענק השכרת ציוד

באדיבות: גליקסון

מענק משמרת עריכה

באדיבות: אולפני אדיט

פרס שני

פרס שלישי

מלגת הצטיינות לסטודנטים על משה לב ז''ל בתחומים צילום ועריכה


NEXT!

באדיבות: משרד התרבות והספורט - מועצת הקולנוע


TikTok_Docaviv

פרס ראשון

באדיבות: TikTok Israel

פרס שני

באדיבות: TikTok Israel

פרס שלישי

באדיבות: TikTok Israel


פיצ'ינג סרטי גמר סטודנטים

מענקים

מענק קרן גשר לקולנוע רב תרבותי

מענק חדר אונליין – אופוס הפקות

מענק עריכת פסקול –אולפני ג'אנגל סאונד

*המענקים בהתאם להנחיות רגולטוריות של מועצת הקולנוע

דילוג לתוכן